dissabte, 27 de febrer del 2016

Els alumnes de 4t d'ESO realitzem el taller "L'IMPOSSIBLE JOC DE LA PARELLA"

Els alumnes de 4t d'ESO vam realitzar el divendres 26 de febrer de 2016 un taller que portava per títol " L'impossible joc de la parella" presentat per l'Associació Identitats, una de les moltes activitats que realitzem de la proposta dels Recursos Educatius que ens ofereix l'IME.
Aquest taller es basava en parlar, discutir, aprendre dels altres, compartir, tot allò que envolta les relacions de parella, i més en general, les relacions entre les persones.
A partir de dinàmiques molt participatives ens vam posicionar davant frases que fan referència al món de les relacions personals, de la convivència.  " Per amor, per l'altre, deixaries una cosa que tu consideres molt important ?"
També vam discutir en grup situacions de respecte, d'alerta i de rebuig que es donen entre les persones.
Una manera dinàmica, divertida i participativa doncs, de treballar i discutir sobre continguts de l'àrea d'Ètica, però sobretot un plantejar la importància del respecte, de la llibertat, de la igualtat, en el marc de les relacions entre les persones.















dimecres, 24 de febrer del 2016

No m'etiquetis!

Dilluns els alumnes de 2n d'ESO vam fer una xerrada-taller super interessant! Ens la van fer la Queralt i en Moha.
Va ser una bona experiència!


Tots els alumnes portàvem una etiqueta a l'esquena, ignoràvem el seu contingut!

Un moment de la posada en comú!


dilluns, 22 de febrer del 2016

Visita depuradora i planta de compostatge

Els alumnes de 1 eso visitem la depuradora i la planta de compostatge de la Garrotxa.


















diumenge, 21 de febrer del 2016

dimecres, 10 de febrer del 2016

Vitralls!

Precioses les imatges de la II+D que hem fet a 2n d'ESO! 
Gaudiu-ne!!!



divendres, 5 de febrer del 2016

Taller d'escriptura i rima antiracista amb els alumnes de 4t d'ESO

Els alumnes de 4t d'ESO estan realitzant durant tres setmanes de febrer, un taller d'escriptura i rima antiracista amb el productor i músic Pau Lloch,  vocalista del conjunt    At Versaris, un grup de RAP que utilitza el català com a llengua d'expressió i crítica.
Aquesta iniciativa impulsada i organitzada per la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de la Garrotxa (UCFR) pretén transmetre els valors d’igualtat i respecte als altres des d'una òptica antiracista a través de diferents sessions formatives centrades en el rap i la rima
El hip hop és una eina que a través de l’escriptura i la creativitat ha demostrat generar molta empatia als adolescents i premet treballar continguts socials i integradors. 
A més, és un gran mecanisme per educar en la igualtat de gènere, en el respecte per les diferents procedències geogràfiques o classes socials, i permet exprimir la multiplicitat de vessants creatives per educar en la concepció que “tothom té alguna cosa a aportar, tothom té algun mecanisme d’expressió artística a potenciar”.
La darrera setmana d'aquest taller, el 18 i 19 de febrer, els alumnes visitaran els estudis de Radio Olot amb l'objectiu d'enregistar algunes rimes antiracistes que hagin sorgit del taller. De tota aquesta experiència se n'està elaborant un petit documental.

Endavant la música, el RAP, com a forma d'anàlisi i crítica de la nostra societat.