dimecres, 24 d’abril del 2019

Història de la música moderna occidental

Els alumnes de 2n d'ESO treballen el blues



Fa uns dies, amb els alumnes de 2n d'ESO hem començat a estudiar la Història de la Música, però hem iniciat el nostre viatge al segle XX: aquí hi trobem l'orígen de la majoria de gèneres musicals que podem escoltar actualment, i és important conèixer la història de la comunitat afroamericana i dels fluxes migratoris d'esclaus des del continent africà que van esdevenir claus en l'evolució de la música moderna. En aquest enllaç podeu fer-vos una idea aproximada de la magnitud del comerç trans-antlàntic d'esclaus durant els últims segles:


Hem fet un repàs del gospel, el ragtime, el swing i el blues. I com que ens agrada fer música i entendre en què consisteix, doncs hem creat una petita banda de blues a l'Aula de Música per tocar i improvisar una mica amb l'escala pentatònica. Qui ho diu que amb la flauta no es pot tocar un blues?

Si en voleu veure el resultat, CLIQUEU AQUÍ



dimarts, 23 d’abril del 2019

XIIIa Festa de la Llengua i la Cultura Catalanes

Durant la diada de Sant Jordi, els alumnes de Secundària de l’Escola, hem celebrat la XIII Festa de la Llengua i Cultura Catalanes.
La cerimònia l’han preparat els professors de llengua catalana conjuntament amb els alumnes i dinamitzadors del Club de Lectura d’ESO. Hi ha hagut la presentació d’un muntatge audiovisual que convidava a reflexionar sobre el que significa llegir. No han faltat interpretacions musicals, a càrrec de Pim Pam Pia.
En el transcurs de la cerimònia s’han lliurat els premis de dibuix, fotografia, poesia i prosa. per finalitzar l'acte els directors de l’escola ham dirigit unes paraules d’agraïment i encoratjament als alumnes per continuar escrivint i llegint.

Per veure les imatges pots clicar aquí!






divendres, 12 d’abril del 2019

Un any més acompanyem els avis a la Cantada!

El dijous dia 11 d’abril, l’escola  va organitzar un entranyable concert que va oferir als familiars dels alumnes i a tots els residents dels diferents geriàtrics de la nostra ciutat.
Aquesta activitat fou un  veritable amalgama intergeneracional, plena de sentit i de sentiments.
Els alumnes, van ser els veritables protagonistes de l’acte. Els nens i nenes de 3r a 6è de Primària que van interpretar magníficament cançons del grup ABBA. En aquesta activitat van poder treballar la llengua anglesa, el cant i el moviment del cos, i  la coneixença d’un grup que va marcar una època. Els alumnes han estat dirigits, en aquest projecte, per la seva professora de música Anna Ahumada i acompanyats i guiats en tot moment pels diferents equips docents.
Els nois i noies d’ESO van acompanyar, de bracet o bé en cadira de rodes, a molts avis i àvies  que van assistir al concert. Aquests joves  van poder conversar, intercanviar opinions i afecte, amb persones que tenen un gran bagatge de vida.
Els altres protagonistes van ser els més de 210 avis i àvies, 140 amb cadires de rodes, de les residències d’Olot: Montsacopa, la Caritat, el Tura, Edat 3 , la Tardor i Sant Jaume que van realitzar una sortida per escoltar un bonic concert, trencant la seva rutina i compartint una estona amb nois i noies, i nens i nenes,  dels quals els separen una colla d’anys.
Al vespre es va celebrar el mateix concert amb tots els familiars d’aquests nens i nenes de Primària.  Un acte que ben segur es repetirà  el proper any.  Tothom va poder gaudir seguint el concert, emocionar-se  i viure’l.


Clica aquí i veuràs algunes imatges






dimarts, 9 d’abril del 2019

Una setmana amb els nostres companys menorquins!

Els alumnes de 2n d’ESO de l’escola hem participat per 1a vegada en un intercanvi amb alumnes de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó, a Menorca. L’intercanvi el vam efectuar la setmana de l’1 al 5 d’abril. Els alumnes de l’escola vam acollir a les nostres llars els companys menorquins. 

Durant tota la setmana vam participar en activitats lúdiques i culturals per compartir amb els nous companys. Així que es va gaudir d’una jornada d’esport i aventura a Camprodon, d’una ruta per la Fageda d’en Jordà, d’una visita cultural a Besalú i a Girona i com no, d’un tomb fins al volcà Montsacopa i una passejada per Olot  per conèixer els edificis modernistes.

El comiat  fou trist, tot i que vam acomiadar-nos amb la certesa de tenir nous amics i sobretot amb moltes ganes de tornar a repetir l’experiència. Al mes de maig serem nosaltres els que anirem a Menorca.

Pensem que L’objectiu de l’intercanvi és, d’una banda, oferir la possibilitat d’entendre que el català és un  una llengua viva, que hi ha unes variants dialectals, varia la pronúncia de determinades vocals i l'ús de mots diferents per anomenar els objectes, accions...  Però el que és bàsic es veure que el català és una llengua d’aprenentatge parlada a l’escola, a casa, a la ciutat, al carrer. D’altra banda, hem tingut l’oportunitat de fer noves amistats.

Valorem positivament l’experiència i pensem que intercanviar coneixements, realitats socials i vivències és molt enriquidor i ens ajuda a créixer i a formar-nos com a  ciutadans del món. Esperem ansiosament anar a Menorca i conèixer aquesta petita meravella del Mediterrani. Quines aventures ens esperen?


                                    


Clica per veure imatges

Sortida a Catalunya Nord - 1r d'ESO

Els alumnes de 1r d’ESO de l’Escola Pia d’Olot estan fent el treball de crèidit de sintesi d’enguany. Per aquest motiu han realitzat una sortida a diferents llocs de la geografia catalana, en concret  a Puigcerdà i a diferents espais de Catalunya Nord. Aquest crèdit comporta fer un treball previ abans de la sortida, un treball de camp i un de  posterior que es duu a terme a l’escola.

Els alumnes, juntamnet amb els seus professors, van romandre al Pirineus realitzant un treball d’investigació sobre Catalunya Nord. Entraren en contacte amb una part de Catalunya que potser desconeixien com a tal. Descobriren que el català és una llengua parlada a França. Que un percentatge elevat d’habitants el parlen, evidentment  amb unes diferències de lèxic i de pronuncia. També descobriren en aquesta zona, una gastronomia diferent, unes construccions adaptades a l’alta muntanya, un parc animalier que val la pena visitar, sobretot amb neu, mentre esquiaven en diferents pistes ubicades en aquest espai.




Clica per veure imatges



Premiades al +MOT 2019

La Martina Moliné i la Yiqi Wang han estat premiades en el IV Concurs Literari Jove del +MOT 2019. La Martina amb un relat de prosa i la Yiqi amb una poesia. Ambdues han rebut un val per a quatre persones, amb esmorzar inclòs, per passar una nit en un alberg de Catalunya.
Aquest concurs està organitzat per l’Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Biblioteca Marià Vayreda i el MOT, festival de literatura que inclou aquest concurs literari dins la seva programació.
Poden  participar-hi les persones que ho desitgin que tinguin entre 12 i 30 anys. Les obres han de ser originals, inèdites, escrites en català, no haver estat premiades en altres concursos literaris i estar relacionades amb el tema que es proposa. Enguany el tema ha estat: el mediterrani us inspira? 


Felicitats a totes dues... i a gaudir del premi!!!


Clica per veure les imatges