dimecres, 29 de gener del 2020

II+D Vitralls 2n ESO



Els alumnes de 2n d'ESO hem iniciat una nova II+D, sota la pregunta:" Per què serveixen els vitralls?". En la fase de llançament, hem representat amb el cos la façana d'un edifici gòtic, buscant-ne informació prèvia, que després hem plasmat en un full transparent!
Mireu com ha quedat:











divendres, 24 de gener del 2020

Presentació II+D Llet


Avui, els alumnes de 2n d’ESO, han finalitzat la II+D “Llet UHT. Què vol dir?”. Per fer-ho hem anat a l’Espai Ideal per tal de fer les presentacions finals!












dimarts, 21 de gener del 2020

ARRANJAMENTS RÍTMICS

ARRANJAMENTS RÍTMICS

La Tribu de 1r d'ESO experimenta amb la instrumentació

Després de descobrir els secrets de la instrumentació, hem passat a la pràctica... no sóm compositors ni músics professionals, però sí que podem aprendre les bases per a compondre un arranjament rítmic que funcioni!

Així que hem posat ritme a refranys i dites populars, amb instruments orff i de petita percussió... hem creat un arranjament que disposi d'una macropulsació, una micropulsació, un obstinat rítmic i un motiu rítmic-melòdic que ens vagi bé per acompanyar el nostre refrany.

Poc a poc hem anat descobrint que no és tan fàcil com sembla... però que pot ser molt més divertit del que ens pensàvem!


Per veure més imatges, cliqueu AQUÍ

dilluns, 20 de gener del 2020

MUSICOGRAMES

MUSICOGRAMES

Amb la Tribu de 2n d'ESO treballem la música i les arts visuals


Un musicograma és un dibuix o gràfic que ajuda a entendre la música, a mirar-la i a escoltar-la de forma activa. Pot ser un mapa sonor, o una representació abstracta de la música que escoltem. Wassily Kandinsky (1879-1949) va ser un artista que, degut a la seva sinestèsia (capacitat d'associar colors a determinats sons), va plasmar molt bé en la seva obra aquestes sincronies entre diferents llenguatges artístics. 

Nosaltres hem intentat treballar de la mateixa forma, i aquí en podeu veure el resultat.





Per veure altres musicogrames, cliqueu AQUÍ



dilluns, 13 de gener del 2020

DESCOBRIM ELS SECRETS DE LA INSTRUMENTACIÓ

DESCOBRIM ELS SECRETS DE LA INSTRUMENTACIÓ

Amb la Tribu de 1r d'ESO descobrim les partitures orquestrals

Ara que ja coneixem alguns conceptes bàsics sobre llenguatge musical (figures rítmiques, pentagrama, dinàmiques d'expressió), ja estem preparats per endinsar-nos en el fantàstic món dels arranjaments orquestrals: quins recursos utilitzen els compositors per generar emocions, cóm s'organitzen els instruments... de sobte, aquests mapes conceptuals tan complicats s'han demostrat més senzills d'entendre i d'interpretar!

Per fer-ho, hem fet servir la partitura orquestral d'una de les peces més famoses del compositor Modest Mussorgsky: la seva obra "Quadres d'una exposició", en concret la peça "Gnoms". Aquí us deixem l'àudio:




Si voleu veure més imatges, CLIQUEU AQUÍ