dilluns, 24 de febrer del 2020

Una setmana amb companys menorquins.

Els alumnes de 2n d'ESO hem compartit la setmana del 17 al 21 de febrer amb els companys menorquins de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó. Els alumnes de l’escola vam acollir a les nostres llars els companys menorquins. 

Durant tota la setmana vam participar en activitats lúdiques i culturals per compartir amb els nous companys. Així que vam gaudir d'una diada d'esquí i jocs a la neu, d’una ruta per la Fageda d’en Jordà i visita a la Cooperativa, d’una visita cultural a Girona i com no, d’un tomb fins al volcà Montsacopa i una Gimcana per Olot  per conèixer els edificis modernistes.

El comiat  fou trist, tot i que vam acomiadar-nos amb la certesa de tenir nous amics i sobretot amb moltes ganes de tornar a repetir l’experiència. Al mes de maig serem nosaltres els que anirem a Menorca.

Pensem que L’objectiu de l’intercanvi és, d’una banda, oferir la possibilitat d’entendre que el català és un  una llengua viva, que hi ha unes variants dialectals, varia la pronúncia de determinades vocals i l'ús de mots diferents per anomenar els objectes, accions...  Però el que és bàsic es veure que el català és una llengua d’aprenentatge parlada a l’escola, a casa, a la ciutat, al carrer. D’altra banda, hem tingut l’oportunitat de fer noves amistats.

Valorem positivament l’experiència i pensem que intercanviar coneixements, realitats socials i vivències és molt enriquidor i ens ajuda a créixer i a formar-nos com a  ciutadans del món. Esperem ansiosament anar a Menorca i conèixer aquesta petita meravella del Mediterrani. Quines aventures ens esperen.


Si vols pots veure les imatges clicant aquí.





dijous, 13 de febrer del 2020

ESCRIPTORS A LES AULES

Avui a la classe de 2n d'ESO els alumnes hem tingut el goig de compartir la classe de llengua catalana amb l'escriptor olotí Manel Fortis i l'escriptora de contes Gabriela T Balan.

Ha estat una doble intervenció: d'una banda en Manel ens ha explicat que significa ser escriptor, com va començar escriure, i el per què ho va fer i, també,  com ha evolucionat la seva escriptura. D'altra banda la Gabriela ens ha llegit un conte, Els claus, que ha escrit, publicat  que entre tots  hem analitzat.

La veritat és que ens ha agradat. Avui ens han ofert un espai d'aprenentatge diferent. Hem escoltat,  ens han escoltat, hem compartit opinions, ens hem expressat, hem creat imatges plàstiques...en definitiva hem crescut en coneixement i experiència.

Us deixem l'enllaç del blog on hem recollit els comentaris que hem fet desprès de la classe amb dos escriptors, convertits avui en "profes".

També us deixem unes imatges, si cliques les veuràs.







dilluns, 3 de febrer del 2020

COMENCEM EL PROJECTE MAPADEBALL!

COMENCEM EL PROJECTE MAPADEBALL!!

La Tribu de 2n d'ESO participarà enguany en un projecte per introduir la dansa contemporània a secundària


Mapadeball és un projecte adreçat a les escoles d'ensenyament secundari que té per finalitat introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporàia al públic jove. 

Dimecres passat vam fer la primera sessió amb la Marta Móra, la ballarina formadora que ens acompanyarà durant tot aquest procés. I va ser una sessió de descoberta, de sorpresa i plena d'emocions!


Per veure més fotos, cliqueu AQUÍ