divendres, 14 de desembre del 2018

Xarxa Espavilada

El dimecres  11 de desembre els  alumnes de 4t d’ESO que fan l’assignatura optativa de Tecnologia 1 van assistir a una xerrada del tècnic de l’Ajuntament d’Olot, el Sr. Manel Serrat, sobre la “Xarxa Espavilada” de la ciutat. Després vam visitar les instal·lacions.
És un projecte pioner a Espanya que permet subministrar calor, fred i electricitat a una xarxa de districte del municipi d'Olot amb energia d'origen renovable amb un sistema intel·ligent de control automatitzat. La Plaça Mercat serà el centre d'aquest sistema.
El projecte és un dels primers projectes District Heating and Cooling Multienergia (Xarxa espavilada de calor i fred) de l’Estat i converteix Olot en una de les primeres ciutats d’Espanya amb un sistema de trigeneració d’energies renovables: el sistema combina tecnologia de geotèrmia, fotovoltaica, biomassa i gas natural.
El projecte compta amb calderes de gas natural, dues calderes de biomassa (amb el suport econòmic de la Diputació de Girona) així com un sistema geotèrmic, de 180 KW, i un sistema fotovoltaic, de 28 KWp.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada