dimarts, 21 de maig del 2013

Intercanvi amb Villemomble


Des de fa molts anys la nostra escola porta a terme el projecte de fer un intercanvi amb alumnes francesos, de Villemomble, un poble situat a 20 km de París. De fet, és un dels primers intercanvis que es van realitzar a l’estranger.
Desprès de dos anys estudiant francès a l’escola, havia arribat el moment de posar en pràctica tot el que havíem après.
Els professors ens van facilitar el contacte amb els que serien els nostres companys i companyes francesos, per tal de començar a conèixer-nos.
Desprès d’un temps parlant per Facebook o per correu, amb aquests nous amics, cadascú va triar el seu “correspondant” segons les afinitats personals. No va ser gens fàcil trobar una persona adient per cadascú perquè tots som d’una manera diferent, però, vam adaptar-nos-hi.
Finalment el dilluns dia 11 de Febrer, aquests nois i noies francesos van arribar a Olot. Abans de la seva arribada, tots estàvem contents però alhora nerviosos perquè no sabíem com reaccionaríem nosaltres, ni com ens veurien ells.
Un cop cadascú es va trobar amb el seu “correspondant”, el moment de la trobada va ser impactant. El primer sopar va ser una mica incòmode, però de seguida ja ens vam adaptar. Era genial tenir un o més d’un company francès durant tota una setmana amb els quals fèiem tot d’activitats junts, com per exemple visitar el volcà Montsacopa per tal de ensenyar-los-hi  la ciutat d’Olot des del cràter, visitar el camp del Barça i finalment anar junts a un centre comercial, la Maquinista.
Per acomiadar-los vam passar un dissabte tots junts, que casualment va ser el dissabte de Carnaval i, que va acabar amb un sopar on tots ens ho vam passar molt bé. A més a més, aquell mateix matí, alguns francesos van anar a veure el partit de bàsquet que jugaven algunes nenes de 3r, i altres van aprofitar per anar a comprar. El diumenge a primera hora del matí, ens vam acomiadar amb la il·lusió de tornar-nos a veure al cap d’un mes.
Amb la idea o el pensament al cap de retrobar-nos, aquell mes va passar molt lent, però per fi va arribar el dia esperat, el diumenge 17 de Març.
Vam abraçar els nostres pares i va començar el viatge. Durant la nit vam dormir molt poc a l’autocar així que durant el dia a París vam estar molt cansats, però, amb moltes ganes d’arribar a Villemomble per retrobar-nos amb tots els amics francesos. 
Cap a les sis del vespre, arribàvem a la ciutat. Ara sí, tots estàvem nerviosos, perquè havíem de passar una setmana amb una família amb diferents costums als nostres, però ràpidament ens vam sentir acollits i tranquils.
Durant la setmana vam fer moltes activitats, com visitar la Torre Eiffel, el museu d’Orsay, Notre Dame, el Louvre, tot un dia junts a EuroDisney, els Champs d’Élysées, Montmartre, Versailles... I, l’últim dia, també ens van fer una festa de comiat.
Però, com que tot acaba, va arribar el moment de l’adéu. Va ser un moment trist, ningú volia tornar a casa, perquè havíem passat una setmana fantàstica.
Ara, un cop tornem a ser a l’escola, sabem que aquesta experiència ens ha fet créixer com a persones i la guardarem sempre al nostre cor.

                                                                                                                
                                                                             Alumnes de Francès 3r ESO

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada