dilluns, 10 de juny del 2013

CONFERÈNCIA D’ALBERT COSIDOR A L’ESCOLA

El passat divendres dia 8 de juny els alumnes de secundària de l’escola van assistir a una conferència a càrrec del Senyor Albert Cosidor sobre El conflicte no resolt del Sàhara Occidental.

L’Albert Cosidor és periodista, hi ha estat corresponsal de guerra als conflictes dels Balcans (Bosnia i Croàcia 1992- 1995), Kosovo (1998-1999), Serra Lleona (1998) i al  Sahara Occidental ( 2000-2012). És membre de L'Associació de fotoperiodistes Kevlar ( va ser director del 2005 al 2012) i en l'actualitat és el codirector de Reporter Academy i docent del Master de Periodisme de Viatges de la UAB.

En la conferència va explicar als alumnes la lluita del poble sahrauí per aconseguir un estat propi. Exposà els antecedents del conflicte fent especial incidència a la marxa verda i a la postura espanyola, que va abandonar el poble sahrauí a la seva sort. La població sahrauí va fugir cap al desert, perseguida pels avions i les tropes ocupants. L’Exèrcit d’Alliberació del Poble Saharià, conegut com a Front Polisari, va plantar cara a l’ocupació i va organitzar la fugida i l’acolliment dels refugiats. En la fugida, i per evitar els atacs de Marroc, els refugiats van arribar a les proximitats de Tinduf, a Algèria. Allí es van establir els campaments. Des d’aleshores, la població sahrauí resisteix al desert l’ocupació del seu país. En la conferència va   explicar els antecedents del conflicte,  va descriure i mostrar la situació d’abandonament per part de la comunitat internacional  que pateixen 185.000 refugiats sahrauís, que malviuen als campaments de refugiats que hi ha ubicats al desert de Tinduf (Sàhara Occidental).
Els alumnes l’han acomiadat amb unes preguntes, i sobretot  amb un gran aplaudiment, perquè ha estat una conferència que creiem que serà difícil d’oblidar.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada