dimarts, 9 d’abril del 2019

Una setmana amb els nostres companys menorquins!

Els alumnes de 2n d’ESO de l’escola hem participat per 1a vegada en un intercanvi amb alumnes de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó, a Menorca. L’intercanvi el vam efectuar la setmana de l’1 al 5 d’abril. Els alumnes de l’escola vam acollir a les nostres llars els companys menorquins. 

Durant tota la setmana vam participar en activitats lúdiques i culturals per compartir amb els nous companys. Així que es va gaudir d’una jornada d’esport i aventura a Camprodon, d’una ruta per la Fageda d’en Jordà, d’una visita cultural a Besalú i a Girona i com no, d’un tomb fins al volcà Montsacopa i una passejada per Olot  per conèixer els edificis modernistes.

El comiat  fou trist, tot i que vam acomiadar-nos amb la certesa de tenir nous amics i sobretot amb moltes ganes de tornar a repetir l’experiència. Al mes de maig serem nosaltres els que anirem a Menorca.

Pensem que L’objectiu de l’intercanvi és, d’una banda, oferir la possibilitat d’entendre que el català és un  una llengua viva, que hi ha unes variants dialectals, varia la pronúncia de determinades vocals i l'ús de mots diferents per anomenar els objectes, accions...  Però el que és bàsic es veure que el català és una llengua d’aprenentatge parlada a l’escola, a casa, a la ciutat, al carrer. D’altra banda, hem tingut l’oportunitat de fer noves amistats.

Valorem positivament l’experiència i pensem que intercanviar coneixements, realitats socials i vivències és molt enriquidor i ens ajuda a créixer i a formar-nos com a  ciutadans del món. Esperem ansiosament anar a Menorca i conèixer aquesta petita meravella del Mediterrani. Quines aventures ens esperen?


                                    


Clica per veure imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada