dilluns, 24 de febrer de 2020

Una setmana amb companys menorquins.

Els alumnes de 2n d'ESO hem compartit la setmana del 17 al 21 de febrer amb els companys menorquins de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó. Els alumnes de l’escola vam acollir a les nostres llars els companys menorquins. 

Durant tota la setmana vam participar en activitats lúdiques i culturals per compartir amb els nous companys. Així que vam gaudir d'una diada d'esquí i jocs a la neu, d’una ruta per la Fageda d’en Jordà i visita a la Cooperativa, d’una visita cultural a Girona i com no, d’un tomb fins al volcà Montsacopa i una Gimcana per Olot  per conèixer els edificis modernistes.

El comiat  fou trist, tot i que vam acomiadar-nos amb la certesa de tenir nous amics i sobretot amb moltes ganes de tornar a repetir l’experiència. Al mes de maig serem nosaltres els que anirem a Menorca.

Pensem que L’objectiu de l’intercanvi és, d’una banda, oferir la possibilitat d’entendre que el català és un  una llengua viva, que hi ha unes variants dialectals, varia la pronúncia de determinades vocals i l'ús de mots diferents per anomenar els objectes, accions...  Però el que és bàsic es veure que el català és una llengua d’aprenentatge parlada a l’escola, a casa, a la ciutat, al carrer. D’altra banda, hem tingut l’oportunitat de fer noves amistats.

Valorem positivament l’experiència i pensem que intercanviar coneixements, realitats socials i vivències és molt enriquidor i ens ajuda a créixer i a formar-nos com a  ciutadans del món. Esperem ansiosament anar a Menorca i conèixer aquesta petita meravella del Mediterrani. Quines aventures ens esperen.


Si vols pots veure les imatges clicant aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari