diumenge, 20 de novembre del 2016

Els alumnes de 1r d'ESO fan un intercanvi amb una escola de Perpinyà.

Per quinzena vegada consecutiva, Els alumnes de 1r d’ESO de l’escola han efectuat un intercanvi amb alumnes del Collége La Garrigole, de Perpinyà. Han passat dos dies junts, un a Olot i l’altre a Perpinyà. Ambdós centres van preparar activitats lúdiques i culturals per compartir.




A Olot es va fer una visita al volcà Montsacopa, i una gimcana per conèixer la ciutat. Tot seguit, un dinar de germanor al Parc Nou.  En acabar de dinar, van compartir jocs preparats pels alumnes d’Olot. En acomiadar-se, tothom sabia que encara quedava un altre dia per compartir, a Perpinyà, on, en primer lloc i desprès d’un bon esmorzar, tingueren programada una visita a l’escola, unes activitats i un dinar de germanor. Havent dinat es va fer una visita al Castellet. El comiat dels alumnes fou alegre, ja que marxaren amb la certesa de tenir nous amics i sobretot moltes ganes de tornar a repetir l’experiència.  
L’objectiu de l’intercanvi és, d’una banda, oferir la possibilitat de parlar francès als alumnes d’Olot i de l’altra donar a conèixer als estudiants de Perpinyà que el català és una llengua viva, una llengua d’aprenentatge parlada a l’escola, a casa, a la ciutat, al carrer.
A més a més, els alumnes tenen l’oportunitat de fer noves amistats i de conèixer altres realitats molt properes a la seva.
Des de l’escola valorem positivament l’experiència i pensem que intercanviar coneixements, realitats socials i vivències és molt enriquidor i ajuda a créixer i a formar ciutadans del món.

Ambdues escoles volen que aquest intercanvi continuï.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada